Seminar om avlsutvelgelse og midd hos hest

26.08.2023
Velkommen til seminar på Begeistringens Hus på Breivoll med to spennende tema som er relevante for alle som er glad i rasen Gypsy Cob og for hestefolk generelt.


2. september kl 18.00 

Vi er så heldige å få lytte til to dyktige personer som skal ta for seg hvert sitt tema; Spesialrasedommer Tommy Husebye og Veterinær Mia M. Henriksen.

 

Tommy Husebye er Nasjonal og Internasjonal spesialdommer på bl.a Fullblodsaraber, Gypsy Cob og Varmblodige spesialraser. Han har drevet oppdrett på fullblodsaraber i flere år og har god kompetanse på avlsutvelgelse , raseavl og arbeid med type og stambok. Han har vært NGCF sin veileder i utarbeidelse og revidering av avlsplanen i noen år nå. 


Veterinær Mia M. Henriksen ble uteksaminert fra Veterinærhøgskolen ved NBMU i 2019. Hun jobbet deretter ved en hesteklinikk utenfor London og har senere jobbet ved Dyresykehuset – Hest ved NMBU. Siden 2022 har hun kjørt ambulerende hestepraksis i Follo og Østfold. Hun har selv lang erfaring som stall- og hesteeier. Tema for kvelden er midd hos hest. Hva er egentlig midd, hva skjer i huden hos hester med midd og hvilke behandlingsalternativer har man? Dette er en problemstilling veterinærer møter ofte, og som mange hesteeiere er frustrerte over og sliter med å få bukt med. Kronisk betennelse og fortykning av huden kan være et betydelig velferdsproblem for rammede hester. 


Vi håper du tar deg tid til å komme og lære mer om disse temaene. Vi lover at det vil bli både interessant og hyggelig. 


Påmeldingsfrist: 30. august.


Pris for å delta: 200 kr for medlemmeri NGCF, 250 kr for ikke-medlemmer. Bindende påmelding, betal med vipps til 634921 (velg kurs/seminar), husk også å sende en mail til styret@ngcf.no om påmelding med navn og tlf. nr. til deltagere, og om du er medlem i NGCF eller ikke.

Seminaret vil bli holdt på Breivoll Gård DNT i Begeistringens Hus som er drevet av Breivolls Venner. Det vil bli matservering; kyllinggryte, foccacia og et kakestykke til dessert (290 kr pr pers). Gi beskjed om du skal ha middag.


Det er også mulig å bestille overnatting på Breivoll, du kan booke overnatting her: https://breivoll.dnt.no/

Tidligere på dagen vil det arrangeres en uoffisiell utstilling på Breivoll for alle raser. her skal bl.a Julie Coleman fra UK være dommer, samt Tommy Husebye.
Ikke gå glipp av denne happeningen!!
Breivoll Gård DNT er lett tilgjengelig fra både E6 og E18, ca 30 min sør for Oslo.

Last ned program her: